image1 image2 image3 image4 image5 image6 image7

Καρχαρίας Πανέ

Καρχαρίας Πανέ

Θα σας πω λοιπόν μια συνταγή για καρχαρία που είναι σύνηθες μάλιστα επιστημονικά λέγετε Αλωπίας Βουλπίνους (alopias vulpinus) ή αγελάδα της θάλασσας.

Είναι όλο φιλέτο χωρίς κόκαλα, και σαν πρώτη συνταγή μπορούμε να το κάνουμε πανέ. Το κόβουμε σε ψιλοκομμένες φέτες, αλατοπιπερώνουμε. Φτιάχνουμε κουρκούτι από μπύρα αλεύρι αυγό και κορν φλαουρ. Βουτάμε τα κομμάτια μέσα στο μίγμα και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

*Στην σχάρα δεν προτείνουμε γιατί είναι ψάρι το οποίο δεν είναι λιπαρό και θα μας στεγνώσει. Όμως θα σας προτείνουμε μια δεύτερη συνταγή για σουβλάκι.