image1 image2 image3 image4 image5 image6 image7

Γαύρος Τυλιχτός με αμπελόφυλλα

Γαύρος Τυλιχτός με αμπελόφυλλα

Αφού καθαρίσουμε τον γαύρο τον πατάμε στην μέση και βγάζουμε την ραχοκοκαλιά.

Τυλίγουμε δύο ή και τρεις γαύρους μαζί σε ένα αμπελόφυλλο (αφού πρώτα έχουμε ζεματίσει τα αμπελόφυλλα) και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε ένα αρωματικό λάδι με ρίγανη, σκόρδο και τα περιχύνουμε. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψουμε ελαφρά κάτω από την μέση το αμπελόφυλλο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.