image1 image2 image3 image4 image5 image6 image7

Γαύρος Μαρινάτος

Γαύρος Μαρινάτος

Αν στον δρόμο μας βρούμε γαύρο φθηνό μπορούμε να τoν κάνουμε μαρινάτο.

Κόβουμε το κεφάλι και το καθαρίζουμε. Το τοποθετούμε σε μπολ με μπόλικο ξύδι, κατά προτίμηση με πολλά οξέα, προσθέτουμε δυο κουταλιές αλάτι και το αφήνουμε για 24 ώρες. Στην συνέχεια αυτό έχει ψηθεί και με μία μικρή πίεση τον δακτύλων μας στην μέση μπορούμε να αφαιρέσουμε την ραχοκοκαλιά. Το βάζουμε σε ένα νέο σκεύος και του προσθέτουμε ψιλοκομμένη πιπεριά, μαϊντανό, σκόρδο, ρίγανη και λίγο αλάτι, και για λάδι προτιμάμε το ηλιέλαιο γιατί το ελαιόλαδο όταν ο γαύρος μπει στο ψυγείο πήζει και θα σερβίρεται δύσκολα.