image1 image2 image3 image4 image5 image6 image7

Μύδια ψίχα Σαγανάκι

Μύδια ψίχα Σαγανάκι

Αφού τα πλύνουμε πολύ καλά και αφαιρέσουμε τον χνουδωτό αφαλό τους, τα ανοίγουμε και διαχωρίζουμε την ψίχα από το κέλυφος.

Στην συνέχεια τοποθετούμε την ψίχα σε ένα σουρωτήρι και εκεί τα αφήνουμε για 10 λεπτά το πολύ (τα υγρά–θάλασσα που θα βγάλουν τα κρατάμε). Τα τοποθετούμε σε τηγάνι για σαγανάκι, και προσθέτουμε προσθέτουμε, πολύ λίγο ψιλοκομμένο (αν είναι δυνατόν στον τρίφτη) κρεμμύδι ξερό, σκόρδο ψιλοκομμένο, πιπεριά, λίγο μπούκoβο, μουστάρδα και δύο κουταλιές τις σούπας από το υγρό που έχουμε κρατήσει. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10-15 λεπτά και 3 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τους κύβους τυριού, κατά προτίμηση φέτα ή κεφαλοτύρι (ή το τυρί της αρεσκείας σας). Αποσύρουμε από την φωτιά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

*Αντί για μουστάρδα μπορούμε να βάλουμε φρέσκια ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη.