image1 image2 image3 image4 image5 image6 image7

Μαγείρεμα του Ψαριού

Μαγείρεμα του Ψαριού

Εδώ θα βρείτε τους πιο συχνούς τρόπους μαγειρέματος του ψαριού.
Για ψήσιμο στην σχάρα:

Ξεκινάμε μαρινάροντας με αλάτι και πιπέρι τα ψάρι μας μισή ώρα πριν τα τοποθετήσουμε στην σχάρα. Στην συνέχεια θα πρέπει να τα στεγνώνουμε πολύ καλά, με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να αποφύγουμε να μας κολλήσουν πάνω στην σχάρα. Προσωπική μου άποψη, να μην χαράζουμε τα ψάρια γιατί έτσι χάνουν όλη την εσωτερική τους υγρασία με αποτέλεσμα να γίνονται στεγνά, καθόλου γευστικά και το κυριότερο χωρίς όλες τις θρεπτικές ουσίες τους.

Όταν αυτά ψηθούν τότε τους τοποθετούμε το λαδολέμονο και την ρίγανη. Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και για τους πολύ πικάντικους, μουστάρδα.

Για ψήσιμο στον φούρνο:

Αφού τα τοποθετήσουμε στο ταψί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αν θέλουμε λίγο σκόρδο εσωτερικά, λάδι και για περισσότερη γεύση αντί για νερό μπορούμε να προσθέσουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί. Τοποθετούμε λαδόκολλα πάνω στα ψαριά για να αποφύγουμε αυτά να μας στεγνώσουν και σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα.