image1 image2 image3 image4 image5 image6 image7

Μεταφορά του Ψαριού

Μεταφορά του Ψαριού

Το ψάρι είναι πολύ ευαίσθητο και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να το κρατάμε πολύ ώρα σε κλειστούς χώρους όπως το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μας ή ακόμα και σε νάιλον τσάντα εντός ή εκτός ψυγείου.

Φροντίζουμε να το τοποθετήσουμε άμεσα σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων καλύπτοντάς το έστω και με μεμβράνη τροφίμων.

Αν θέλουμε να τα κρατήσουμε για την επόμενη μέρα, μπορούμε σε μία λεκάνη με λίγα παγάκια (αυτά θα γίνουν παγωμένο νερό) και λίγο αλάτι, να τα διατηρήσουμε δροσερά μέχρι την ώρα του μαγειρέματος. Με την βοήθεια του νερού επίσης τα απαλλάσσουμε και από το περιττό αίμα που υπάρχει.
Στην περίπτωση που θέλουμε να το καταψύξουμε θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε σε ένα δοχείο αποθήκευσης – μπολ, όχι όμως μεγάλη ποσότητα ψαριών μαζί, καλύπτοντας τα με λίγο νερό. Τότε είναι έτοιμα για την κατάψυξη. Με το νερό που βάζουμε τα προφυλάσσουμε από την δυνατή ψύξη και το πιο σημαντικό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο σφραγίζουμε την φρεσκάδα του ψαριού. Θα έχετε παρατηρήσει και εσείς ότι όλα τα κατεψυγμένα αναγράφουν πως το 16% της συσκευασίας είναι νερό.